tsoureki
Tsoureki este tradițională pâinea greceasca a Paștelui. Este o pâine bogată , împletitură cu aromă de portocale și un condiment încântător numit mahlepi care este măcinat din cirese salbatice.
Fiecare familie are propria lor versiune a acestei rețete speciale și această versiune a soacrei mele bucura familia sotului de mulți, mulți ani ( este prima dată cînd fac și eu aceasta rețetă, a soacrei, sigur o voi face in fiecare an ). Este o tradiție de a plasa un ou colorat în roșu în centrul de partea de sus a pâinii , după ce a crescut înainte de coacere
Ingrediente
1.600 gr faina (poate este necesar mai multa pentru framantare)
1/2 linguriță sare
3 pliculețe drojdie uscata
300 ml lapte, încălzit (nu fierbinte)
300 gr zahar
250 gr unt nesarat
coaja rasa de la o lamaie
coaja rasa de la o portocala
1 lingura mahlepi
5 oua
Mod de preparare
Cerne faina cu sarea intr-un castron mare si se pune deoparte. Se dizolvă drojdia în lapte cald. Adăugați 1/2 ceașcă de făină cernută și 1 lingura zahăr la amestec. Se acoperă bine și lasam deoparte până când acesta devine spumoasa , 5 până la 7 minute. Într-o cratiță mare, se topeste untul la foc foarte mic. Se amestecă zahăr, coaja de portocala, coaja de lamaie si mahlepi. Luam de pe foc și adaugăm cu ouăle bătute, amestecam bine. Se răcește ușor. Se toarnă amestecul de drojdie într-un bol mare. Se adaugă amestecul de unt / zahăr / ou. încorporează încet făina până când amestecul formează un aluat neted, umed. Acoperiți vasul si lasati sa creasca aproximativ 2 ore într-un loc cald. Se separă aluatul în 4 părți egale. Iar fiecare parte in 3 parti egale. Impletim cele 3 corzi împreună pentru a forma o pâine împletita. Se pun painile impletite in tava cu hartie de copt. Lasam tava 30 de minute sa mai creasca painea. Preincalzim cuptorul la 250 de grade si , apoi coboram temperatura la 180 si coacem pentru 45-50 minute. Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu