cozonaci babani cu nuca si cacao
Cozonaci babani cu nuca și cacao
ingrediente
Pentru aluat:
1 și 1/2 kg faina
3 pliculețe drojdie uscata
250 gr zahar
500 ml lapte
200 gr unt
3 oua + 2 gălbenușuri
1 lingurita rasa de sare
1 linguriță coajă de lămâie și potocala
4 linguri smântână
3 zahar vanilat
Pentru umplutura:
2-3 albusuri
150 gr zahăr
2 vanilii
200 gr nuca
2 linguri coniac
2 linguri cacao
Pentru uns
1 gălbenuș
Zahar amestecat cu zahar vanilat
Mod de preparare
Eu i am facut in masina de paine.
Cernem faina si o lasam deoparte. Topim untul si lasam sa raceasca putin.
Incalzim laptele cu zahar si zahar vanilat , amestecam bine pana se topeste zaharul. Punem oualele si galbenusurile in castron cu sare si le batem usor cu furculita. Dupa ce laptele s a racit adaugam smantana si amestecam bine. Incepem treaba , punem untul in masina de paine, apoi adaugam laptele cu smantana si zahar, oualele, faina, coaja de portocala si lamaie si drojdia. E important sa puneti ingredientele in ordinea scrisa ca sa va iasa pufos. Pornim masina ( framantat si dospit, eu am apasat de doua ori framantat) si lasam sa si faca programul.(adica 1h si 50 minute).
Facem umplutura intre timp.Batem albusurile spuma ca la bezea. Adaugam zahar si vanilia si amestecam bine. Cernem cacao ssi punem peste albusurile cu zahar. Punem nuca macinata si coniac si amestecam bine.
Dupa ce aluatul este bine crescut si programul s a terminat. Il luam din masina de paine si il punem pe masa il impartim in doua , iar fiecare parte o imaprtim in trei. Intindem fiecare parte , apoi adaugam umplutura si rulam. Impletim cele trei rulouri si punem in tava in care am pus hartie de copt. Batem usor galbenusul , ungem cozonacii si apoi presaram zahar amestecat cu zahar vanilat.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade ( aragazul meu e nou) si coacem la 180 pentru 40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Pofta buna.
ingrediente
Pentru aluat:
1 și 1/2 kg faina
3 pliculețe drojdie uscata
250 gr zahar
500 ml lapte
200 gr unt
3 oua + 2 gălbenușuri
1 lingurita rasa de sare
1 linguriță coajă de lămâie și potocala
4 linguri smântână
3 zahar vanilat
Pentru umplutura:
2-3 albusuri
150 gr zahăr
2 vanilii
200 gr nuca
2 linguri coniac
2 linguri cacao
Pentru uns
1 gălbenuș
Zahar amestecat cu zahar vanilat
Mod de preparare
Eu i am facut in masina de paine.
Cernem faina si o lasam deoparte. Topim untul si lasam sa raceasca putin.
Incalzim laptele cu zahar si zahar vanilat , amestecam bine pana se topeste zaharul. Punem oualele si galbenusurile in castron cu sare si le batem usor cu furculita. Dupa ce laptele s a racit adaugam smantana si amestecam bine. Incepem treaba , punem untul in masina de paine, apoi adaugam laptele cu smantana si zahar, oualele, faina, coaja de portocala si lamaie si drojdia. E important sa puneti ingredientele in ordinea scrisa ca sa va iasa pufos. Pornim masina ( framantat si dospit, eu am apasat de doua ori framantat) si lasam sa si faca programul.(adica 1h si 50 minute).
Facem umplutura intre timp.Batem albusurile spuma ca la bezea. Adaugam zahar si vanilia si amestecam bine. Cernem cacao ssi punem peste albusurile cu zahar. Punem nuca macinata si coniac si amestecam bine.
Dupa ce aluatul este bine crescut si programul s a terminat. Il luam din masina de paine si il punem pe masa il impartim in doua , iar fiecare parte o imaprtim in trei. Intindem fiecare parte , apoi adaugam umplutura si rulam. Impletim cele trei rulouri si punem in tava in care am pus hartie de copt. Batem usor galbenusul , ungem cozonacii si apoi presaram zahar amestecat cu zahar vanilat.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade ( aragazul meu e nou) si coacem la 180 pentru 40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Pofta buna.
Comentarii
Trimiteți un comentariu