nuggets din piept de curcan

 

 

O rețetă ușoară, ieftină, rapidă, care va fi garantat pe gustul întregii familii. Iată cât de puține ingrediente îți trebuie ca să faci niște nuggets din piept de  curcan infinit mai bune decât cele de la fast food sau semipreparate.

Ingrediente

ulei

sare și piper

1/2 lingurita boia dulce

parmezan/cașcaval ras
1 ceasca pesmet
3 linguri faina de migdale ( migdale care le am facut in blender)
1 ou mare
650 g piept de curcan

mod de preparare

Tăiați pieptul de curcan  în bucățele pătrățoase sau rotunde, le fierbem pentru 35 de minute. Apopi le lasam sa se racesaca. Presărați sare și piper peste ele. Bateți oul într-un bol mediu. Într-un alt bol amestecați pesmetul, parmezanul, faina de migdale și boiaua.
Acum, pentru a vă face treaba mult mai ușoară, vă spunem un secret simplu: alegeți mâna stânga să fie mâna”udă”, iar mâna dreapta cea “uscată”. Cu mâna”udă” băgați – pe rând desigur –  bucățile de pui în oul bătut și apoi în amestecul de pesmet și condimente.
Cu mâna “uscată” presărați deasupra mix-ul și întoarceți de câteva ori până se “îmbracă” cu totul. Procedați așa cu tot pieptul de curcan. Încingeți o tigaie care nu lipește și turnați puțin ulei. Prăjiți bucățile de pui pe ambele părți, până prind o culoare aurie apetisantă.
Pentru a scăpa de excesul de ulei, puneți pe platoul pe care urmează să le scoateți un prosop de hârtie.

Comentarii

Postări populare