briose de post
Ingrediente
250 gr faina
150 gr zahar
1/2 linguriță bicarbonat
2 lingurițe praf de copt
2 vanilii
200 ml lapte de migdale făcut în casa
150 ml ulei
2 linguri otet
1/2 linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade și se unge o tavă de brioșe, sau se pun căpăcele din hârtie speciale pe fundul tăvii de brioșe.
Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul, scorțișoara, bicarbonat , vanilia și se cern, pentru niște brioșe de post mai pufoase.
Apoi adăugați laptele de migdale, otet și ulei și amestecam bine.
Se toarnă amestecul de brioșe de post în formele pregătite și se dă la cuptor circa 25 de minute, sau până trec testul scobitorii.
Se presară cu scorțișoară sau zahăr pudră și se servesc la ceai, cafea, etc.
TRUCURI CULINARE
Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oăr e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.
Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces
Comentarii
Trimiteți un comentariu