Cornuri ca la brutarie
Cornuri
Cind am fost in Turcia, dimineața aduceau la micul dejun printre multe altele și cornurile acestea. Mi au plăcut așa de mult că am cerut rețetă. De 20 de ani nu am mai facut aceste cornuri.
Ingrediente
1 kg făină albă
1 linguriță sare
2 pliculețe drojdie uscata
4 linguri zahar
150 ml lapte călduț
180 ml apa minerala
2 ouă la temperatura camerei
50 ml ulei
Mod de preparare
Eu le am facut in mașină de pâine.
Am pus faina , sarea, zahărul, laptele caldut, ouăle, ulei, apă minerală și drojdia. Am apăsat butonul aluat ( care are 1h și 30 de minute), frământat și dospit. După ce mașina de pâine s a oprit, am luat aluat și l am împărțit în biluțe de mărime egală. Am pus faina pe masă și am luat fiecare bila de aluat am întins o și apoi am rulat o, am uns o tava cu ulei și am pus cornurile. Preincalzim cuptorul la 180 de grade și coacem 25-30 de minute. Pofta buna va doresc !
Cind am fost in Turcia, dimineața aduceau la micul dejun printre multe altele și cornurile acestea. Mi au plăcut așa de mult că am cerut rețetă. De 20 de ani nu am mai facut aceste cornuri.
Ingrediente
1 kg făină albă
1 linguriță sare
2 pliculețe drojdie uscata
4 linguri zahar
150 ml lapte călduț
180 ml apa minerala
2 ouă la temperatura camerei
50 ml ulei
Mod de preparare
Eu le am facut in mașină de pâine.
Am pus faina , sarea, zahărul, laptele caldut, ouăle, ulei, apă minerală și drojdia. Am apăsat butonul aluat ( care are 1h și 30 de minute), frământat și dospit. După ce mașina de pâine s a oprit, am luat aluat și l am împărțit în biluțe de mărime egală. Am pus faina pe masă și am luat fiecare bila de aluat am întins o și apoi am rulat o, am uns o tava cu ulei și am pus cornurile. Preincalzim cuptorul la 180 de grade și coacem 25-30 de minute. Pofta buna va doresc !
Comentarii
Trimiteți un comentariu