Pasca fara aluat cu orez

Fără făină, fără grăsime în exces! Încearcă această reţetă de pască fără aluat cu brânză de vaci şi stafide - îţi garantăm că musafirii vor fi daţi pe spate!
În plus, e foarte uşor de preparat şi nu ai nevoie de multe ingrediente. Pasca fără aluat cu brânză de vaci este un desert minunat pentru masa de Paşte, dar poate fi pregtită cu orice ocazie, pentru că este un desert uşor şi răcoritor, numai bun pentru începutul sezonului cald.
Ingrediente
600 gr brânză de vaci dulce
4 ouă
150 gd zahăr
1 linguriţă de scorţişoară
coaja rasă de la o jumătate de lămâie
coaja rasă de la o jumătate de portocală
1 vârf de cuţit de sare
200 gr stafide înmuiate în prealabil în 200 ml wisky
1 cana orez fiert
500 ml lapte
3 vanilii
Unt pentru tava și pesmet
Mod de preparare:
Mai întâi de toate, se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Apoi ne ocupăm de pască: amestecăm bine brânza cu zahărul, adăugăm ouăle, coaja de lămâie şi de portocală, stafidele şi scorţişoara şi amestecăm până se omogenizează compoziţia cu ajutorul unei linguri de lemn.
Punem laptele sa fiarbă și cînd clocotește adaugăm orezul fiert și lăsăm 5-6 minute. Lăsăm să as răcească puțin apoi punem peste compoziția de brânză și amestecam
Se unge apoi tava  cu puţin unt şi se tapetează cu pesmet pe fund (dar puteţi renunţa la această etapă dacă tava este antiaderentă), după care se adaugă amestecul de brânză cu orez.
Se lasă la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute, până capătă o crustă aurie.
Se lasă să se răcească, apoi se pune o farfurie şi se ornează cu zahăr pudră.
Sfat: înainte să vă apucaţi de treabă, aveţi grijă să scurgeţi bine brânza de vaci, astfel încât să fie compactă. 

Comentarii

Postări populare