piept de pui cu miere si mustar

 
Usor de pregatit si delicios, acest preparat este facut dupa reteta inspirata de un sos foarte cunoscut folosit pentru salate. Combinatia dulce-picant este una foarte speciala, care ajuta carnea usor fada, sa iasa in evidenta si sa isi pastreze fragezimea. Sa nu uitam de oregano pentru ca el este cel care transforma puiul cu mustar si miere de albine intr-unul dintre acele feluri de mancare pe care il veti trece in caietul vostru cu retete preferate si pe care il veti spune tuturor celor pasionati de bucatarie.Ingrediente
4 bucati de piept de pui
1 cana de mustar dulce
3 linguri de miere de albine
1 lingurita de oregano
1 catel de usturoi
Sare dupa gust
1/2 lingurita de piper negru
2 linguri de ulei
Cartofi prajiti
folie de aluminiu
Mod de prepare
Intr-un bol se amesteca mustarul fin si dulce cu 3 linguri de miere de albine limpede si naturala, adaugam sare , piper, ulei, oregano si usturoi taiat marunt. Ungem pieptul de pui cu aceasta compozitie si punem fiecare piept de pui in folie de aluminiu.
Preinalim cuptorul la 180 de grade, punem putin ulei in vas de yena si punem pieptul de pui. Dam vasul la cuptor si coacem pentru 35 de minute cu folia de aluminiu. Dupa ce au trecut cele 35 de minute scoatem tava si scoatem folia de aluminiu si lasam pipetul de pui in tava si il mai lasam in cuptor inca 10 minute. Servim cu cartofi prajiti si cas de oaie. Pofta buna

Comentarii

Postări populare