perisoare cu smantana

u
O rețetă care mie îmi place foarte mult
Perișoare cu smântână
Ingrediente:
500 gr carne slabă viţel
500 gr carne slabă porc
3 -5 linguri gris
1 ceapă
2 ouă
sare
piper
faină
800 ml smântână
100 gr unt
Patrunjel
2 linguri ulei
Mod de pereparare:
Se toacă carnea.Ceapa curățată se pune in blender cu pătrunjel si puțin ulei se înmoaie în unt, la foc mic. Se bat ouăle, se amestecă carnea tocată cu  ceapa si pătrunjel sare, piper. Se adaugă oualele si grisul si se amesteca bine . Se lasă compoziția la rece 30 de minute
Se tăvălesc prin faină perişoare .
Se prăjesc perişoarele în unt până se rumenesc uşor şi se-ntăresc.Se amesteca  smântână cu două linguri de faină
Scurse de grăsime, se potrivesc ca nişte ouă într-un cuibar  într-un vas, o cratiţă, o oală largă şi joasă de lut sau un vas de iena se acoperă cu smântână.
Preincalzim cuptorul la170 de grade
Se pune oala acoperită în cuptor, să fiarbă incet la foc mic până când scade mai mult de jumătate. Pofta buna!

Comentarii

Postări populare