gris cu lapte cu gem si ciocolata
Buna seara
Gris cu lapte
Ingrediente
3-4 linguri gem sau dulceaţă de caise
1 lingurita coajă de lămâie
Ingrediente
3-4 linguri gem sau dulceaţă de caise
1 lingurita coajă de lămâie
1 lingurita unt
1-2 cm baton de vanilie sau un plic zahăr vanilat
2 linguri miere
45 g griş
500 ml lapte
Ciocolata
Mod de preparare
Într-o crăticioară cu fundul mai gros se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie. Când laptele clocoteşte se reduce focul şi se adaugă grişul, în ploaie, amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe.
Se lasă să fiarbă 9-10 minute, timp în care se adaugă mierea de albine şi coaja rasă de lămâie. Se toarnă în forme unse cu unt şi se lasă 5-6 minute să se răcească.
Între timp, gemul de caise se amestecă cu zeama de la jumătate de portocală şi cu cealaltă jumătate de portocală tăiată cubuleţe. Se pune în farfurioare şi deasupra se răstoarnă budinca din griş. Se ornează cu câteva bucati de ciocolata.
1-2 cm baton de vanilie sau un plic zahăr vanilat
2 linguri miere
45 g griş
500 ml lapte
Ciocolata
Mod de preparare
Într-o crăticioară cu fundul mai gros se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie. Când laptele clocoteşte se reduce focul şi se adaugă grişul, în ploaie, amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe.
Se lasă să fiarbă 9-10 minute, timp în care se adaugă mierea de albine şi coaja rasă de lămâie. Se toarnă în forme unse cu unt şi se lasă 5-6 minute să se răcească.
Între timp, gemul de caise se amestecă cu zeama de la jumătate de portocală şi cu cealaltă jumătate de portocală tăiată cubuleţe. Se pune în farfurioare şi deasupra se răstoarnă budinca din griş. Se ornează cu câteva bucati de ciocolata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu