Mancarica de orz

Orzul este o cereala integrala prea putin folosita in bucataria romaneasca, din care se pot obtine insa preparate satioase si diverse. In dieta vegetariana, orzul ar trebui sa fie integrat printre alte cereale cu bob intreg pentru ca este bogat in multi nutrienti benefici.
Printre acestia se numara proteinele si calciul, despre care se stie ca sunt foarte necesare vegetarienilor care au renuntat in totalitate la carne.
Pe deasupra, orzul este considerat a fi una dintre cele mai bogate surse de proteine și vitamine atat solubile (se ataseaza de grasimi pentru a le elimina din corp), cat si insolubile (ajuta la detoxifierea organismului). Ca orzul este foarte sanatos nu mai incape nicio indoiala. Datorita vitaminelor, mineralelor si antioxidantilor pe care ii contine, orzul scade nivelul colesterolului, stabilizeaza nivelul glucozei, fiind recomandat diabeticilor, ajuta in dietele de slabit si protejeaza de cancerul de colon.
Mâncărică de orz
Ingrediente
1 cana orz
3 și 1/2 căni apa
3 linguri ulei
1 ceapa
2 căței usturoi
2 linguri pasta de tomate
Pătrunjel
Sare, piper și oregano
Pentru salata
1/2 castravete
1 roșie
1/2 ceapa
Ulei
Sare, piper și oregano
Mod de preparare
Spălăm bine orzul în câteva ape. Curățăm , spălăm și tocam mărunt ceapa și usturoiul. Punem ulei in cratiță și lăsăm sa se ncinga apoi punem ceapa și usturoiul tocat lăsăm 2 minute. Adaugăm orzul și amestecam 2 minute, apoi adăugăm apa, pasta de tomate , sare , piper și oregano și lăsăm să fiarbă acoperit 15-20 de minute, amestecând din cînd în cînd.
Salata
Curățăm castravetele și il tăiem rondele, spalam Roșia și o tăiem , curatam spălăm și tăiem ceapa. Punem in bol , adaugăm sare, piper ,oregano și ulei și amestecam. Servim cu mâncărică de orz. Pofta buna !!!!

Comentarii

Postări populare