Placinta cu verdeturi si branza tofu
Plăcintă cu verdeturi
Ingrediente:
aluat 1/2 kg faina
1 lingura de otet
1 ceasca apa rece
2 linguri ulei
1 lingura de sare
Umplutura
1 kg spanac
andive
stir și roka
1 ceasca de marar si patrunjel tocate marunt
10 fire de ceapa verde
2 fire de praz medii
250 gr brânză tofu
sare
piper
ulei
Mod de preparare
Intr-un lighean se pun faina, uleiul, sare si otetul. Se amesteca bine, se adauga apa, se framanata pana ce se obtine un aluat moale care se lasa se se odihneasca cel putin 1 ora. Se imparte aluatul in bilute de marimi egale si se intind foi de dimensiunea dorita pe o suprafata presarata cu faina. Verdeturile se spala, se taie marunt, se amesteca cu prazul si ceapa si se freaca cu sare. Se adauga patrunjelul, mararul, piperul, sarea, uleiul si arpacasul, amestacandu-se bine. Intr-o tava unsa cu ulei intindem patru foi si punem jumatate din verdeturi. Peste compozitie asezam alte doua foi, turnam restul de umplutura si deasupra intindem alte cinci foi. Ultima foaie se unge foarte bine cu ulei si se taie placinta in portii patrate sau in romburi. Se coace la foc mediu 60, 70 de minute pana ce se rumeneste.
Ingrediente:
aluat 1/2 kg faina
1 lingura de otet
1 ceasca apa rece
2 linguri ulei
1 lingura de sare
Umplutura
1 kg spanac
andive
stir și roka
1 ceasca de marar si patrunjel tocate marunt
10 fire de ceapa verde
2 fire de praz medii
250 gr brânză tofu
sare
piper
ulei
Mod de preparare
Intr-un lighean se pun faina, uleiul, sare si otetul. Se amesteca bine, se adauga apa, se framanata pana ce se obtine un aluat moale care se lasa se se odihneasca cel putin 1 ora. Se imparte aluatul in bilute de marimi egale si se intind foi de dimensiunea dorita pe o suprafata presarata cu faina. Verdeturile se spala, se taie marunt, se amesteca cu prazul si ceapa si se freaca cu sare. Se adauga patrunjelul, mararul, piperul, sarea, uleiul si arpacasul, amestacandu-se bine. Intr-o tava unsa cu ulei intindem patru foi si punem jumatate din verdeturi. Peste compozitie asezam alte doua foi, turnam restul de umplutura si deasupra intindem alte cinci foi. Ultima foaie se unge foarte bine cu ulei si se taie placinta in portii patrate sau in romburi. Se coace la foc mediu 60, 70 de minute pana ce se rumeneste.
Comentarii
Trimiteți un comentariu