chiftelute de peste
Buna ziua
Va invit sa vedeti o reteta de chiftelute de peste. Bune si usor de facut, se pot servi cu orez, macaroane sau piure. Dar sa lasam vorba si sa ne apucam de treaba
Ingrediente:
600 g file de păstrăv/ merluciu
6 fire ceapă verde
2 legături mărar
1-2 fire usturoi
200 g pâine albă înmuiată în lapte de soia
600 g file de păstrăv/ merluciu
6 fire ceapă verde
2 legături mărar
1-2 fire usturoi
200 g pâine albă înmuiată în lapte de soia
pesmet
ulei pentru prăjit
Pentru sos:
250 g iaurt de soia
4 căței usturoi
2 linguri ulei de floarea-soarelui
mărar
2 frunze de mentă
zeama de la 2 lămâi
ulei pentru prăjit
Pentru sos:
250 g iaurt de soia
4 căței usturoi
2 linguri ulei de floarea-soarelui
mărar
2 frunze de mentă
zeama de la 2 lămâi
1 ceapa
3 linguri pasta de tomate
Macaroane
Mod de preparare
Se trec bucățile de pește printr-un jet de apă rece și apoi se pun să fiarbă în apă clocotită cu sare. Se scot și se scurg în sită.Se toacă ceapa, usturoiul la fel și se călesc 5 minute în ulei, cât să se înmoaie și se dau deoparte.
Miezul de pâine se înmoaie în lapte călduț și apoi se stoarce și se omogenizează cu ceapa călită. Peștele fiert se dă prin mașina de tocat și se amestecă cu ceapa și miezul de pâine. La final, se adaugă mărarul, sarea și piperul.
Se formează chiftelele, se trec prin pesmet și se prăjesc în ulei. Le scoatem pe un platou unde am pus hartie de bucatarie.
Tocam ceapa si usturoiul si le calim in ulei. Adaugam pasta de tomate si amestecam bine. Punem in blender iaurtul, sare, menta, zeama de lamaie si mararul si le amestecam bine apoi le punem peste sosul de tomate si lasam sa fiarba 15 minute.
Fierbem macaroanele, apoi le trecem sub jet de apa rece si le calim in putin unt. Servim sos cu chiftelute cu macaroane. Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu