pate de linte



Buna dimineata
Pateurile sunt preparate atât de simplu de pregătit, atât de hrănitoare și atât de gustoase, încât trebuie să le includeți neapărat în meniul zilnic. Pot fi folosite dimineața, la micul dejun, sau la masa de prânz, însoțite de supe-cremă și salate de crudități.

Rețeta pe care am făcut eu este foarte gustoasă.

Ingrediente:

2 căni de linte

1 morcov potrivit

țelină (rădăcină)

1 cartof mic

1 ardei kapia sau ardei gras roșu sau gogoșar roșu – crud

1 ceapă mică

2 – 4 căței de usturoi

1/2 linguriță cimbru uscat

1/2 linguriță oregano uscat

2 linguri ulei de măsline

sare, după gust (neiodată)

4 căni apa

Mod de preparare

Lintea se lasă câteva ore la înmuiat, apoi se poate fierbe împreună cu legumele, având timpi de fierbere similari: 30 – 45 minute. Se fierb la foc domol. Nu puneți apă prea multă și nici nu fierbeți peste măsură!

Pentru o măsură de linte sunt necesare două măsuri de apă.

Toate ingredientele (cele fierte și cele crude) se mixează foarte bine cu ajutorul blenderului sau al mixerului vertical (sau blender de mână, cum i se mai spune). Asta-i tot. Este delicios.
Să aveți poftă!
Nu uitați că lintea este un aliment concentrat, benefic pentru sănătate, bogat în fier și folați.

Comentarii

Postări populare