Focacia cu șuncă
Focacia este o rețetă italiana , dar o poate face oricine asadar iată
Ingrediente
500 gr faina
1 lingurita sare
25 gr drojdie proaspata
1 lingura zahar
5 lg ulei
apa cat cuprinde
10 -12felii sunca
Mod de preparare
Intr-un vas se pune faina iar pe margine se presara sarea. Se face in mijloc o gropita si se zdrobeste drojdia. Se presara zaharul apoi se toarna cca 100 ml apa calduta. Se amesteca usor doar in mijloc, unde se afla drojdia si se lasa 5 minute sa se activeze. Se toarna uleiul si se amesteca pornind din mijloc spre margini, incorporand usor faina si adaugand apa calduta cat ese necesar. Se framanta un aluat moale dar nelipicios. Se lasa jumatate de ora sa dospeasca.
Se ia tava aragazului si se unge cu ulei. Aluatul se pune in tava si se intinde pe toata suprafata cu ajutorul degetelor. Se fac gropite din loc in loc si se lasa sa mai creasca putin aluatul in tava.
Intre timp se taie sunca bucatele mici.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste frumos si capata o culoare aurie. Se serveste cu mare pofta.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu