Chipsuri de banane


Dacă îți plac cerealele cu fructe, cu siguranță ai mâncat adesea cereale în care ai găsit felii subțiri de banane dezhidratate. Cu aceste chipsuri din banane, crocante și dulci, poți face o gustare sățioasă după amiaza sau le poți folosi pentru brioșe.
Bananele îți țin de foame și își dau energie, mai ales dacă le consumi dimineața, înainte de a începe munca. Când cumperi mai multe, așteaptă să se coacă bine câteva dintre ele și transformă-le în chipsuri din banane, crocante și aromate.
Dacă le pregătești în casă, sunt mai sănătoase, pentru că nu adaugi zahăr și nici conservanți, așa cum sunt preparate chipsurile din fructe din comerț.
Ingrediente
2-3 banane bine coapte, dar cu pulpa fermă și galbenă, fără zone lovite sau înnegrite.
Zeama de lămâie 
Miere (opțional)
Mod de preparare
Taie banana în felii foarte subțiri și stropește-le pe o parte și pe alta cu zeamă proaspătă de lămâie. Așază apoi feliile pe un grătar curat din inox sau direct în tavă, pe hârtie de copt.
Le poți lăsa să se dezhidrateze în cuptorul cu microunde, la temperatură ridicată, până când devin crocante. Sau le poți usca în cuptorul cu gaz, în tavă, până devin complet dezhidratate.
Trucuri utile
Zeama de lămâie ajută să mențină feliile de banane frumoase și galbene, ba chiar dă și un plus de savoare.
Pe măsură ce se răcesc, aceste chipsuri din banane făcute la cuptor devin mai crocante și mai dulci.
Le poți folosi la prăjiturile cu blat pufos, la brioșe, la checuri dulci sau chiar la cozonac.
Sau le poți lua în parc, să le oferi copiilor ceva sănătos și crocant, în loc să ronțăie dulciuri.
Pofta bună
Mulțumesc pentru și te mai aștept!!

Comentarii

Postări populare