labneh
Labneh este o branza moale si usoara facuta din iaurt natural, care se gaseste in intreg Orientul Mijlociu. Nelipsit de la mesele cu Meze, aperitivul oriental devine cu atat mai delicios cu cat este lasat un timp mai indelungat la facut. Greu de procurat din magazine, aceasta specialitate – Labneh – poate fi servita la restaurantele cu specific libanez sau arabesti/turcesti
Ingrediente:
1 kg iaurt natural (grecesc de preferinta)
2 catel usturoi
1 lingurita oregano
1 lingura menta
2 linguri zeama de lamaie
sare, piper
7 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Punem iaurtul intr-o sita si lasa-l la scurs in frigider intr-o sita timp de 2 zile
Curata usturoi si marunteste-l, stoarce zeama de la lamaie
Iaurtul devenit o branza moale trebuie putin famestecat cu sarea si piperul si o lingura din uleiul de masline. Adaugati apoi usturoiul, menta, zeama de lamaie.
Puneti aceasta compozitie intr-o farfurie plata si aranjati-l cu fundul lingurei. Peste el turnati frumos uleiul de masline,puneti menta uscata si frunze de menta proaspata
Comentarii
Trimiteți un comentariu