cas de vaca
Buna seara.
E sanatos si fara conservanti.
Ingrediente
5 litri lapte de vaca
2 linguri de otet
1 lingura cheag.
tifon pentru a pun casul sa se scurga.
Am inceput recent sa fac cas de vaca si telemea si acuma iau o data sau de doua ori pe saptamana 5 litri de lapte crud. Patru ii pun la incalzit pana ce aproape ajung la punctul de fierbere. Un litru il pun in cana de lut si-l las la prins acoperit la gura c-un prosop.
Cei patru litri ii las sa se raceasca pana ajung la o temperatura unde pot sa bag degetul in el si nu ma deranjeaza temperatura. Adaug 2 linguri de otet si 1 lingura de cheag, amestec bine de tot. Dupa cateva minute laptele se incheaga si il pun la scurs intr-un tifon.
Zerul ce se scurge din cas este un lichid alb pe care il aduc la fierbere si, prin adaos de otet scot ricotta din el tot asa, cand se incheaga o pun la scurs intr-un tifon.
E sanatos si fara conservanti.
Ingrediente
5 litri lapte de vaca
2 linguri de otet
1 lingura cheag.
tifon pentru a pun casul sa se scurga.
Am inceput recent sa fac cas de vaca si telemea si acuma iau o data sau de doua ori pe saptamana 5 litri de lapte crud. Patru ii pun la incalzit pana ce aproape ajung la punctul de fierbere. Un litru il pun in cana de lut si-l las la prins acoperit la gura c-un prosop.
Cei patru litri ii las sa se raceasca pana ajung la o temperatura unde pot sa bag degetul in el si nu ma deranjeaza temperatura. Adaug 2 linguri de otet si 1 lingura de cheag, amestec bine de tot. Dupa cateva minute laptele se incheaga si il pun la scurs intr-un tifon.
Zerul ce se scurge din cas este un lichid alb pe care il aduc la fierbere si, prin adaos de otet scot ricotta din el tot asa, cand se incheaga o pun la scurs intr-un tifon.
Comentarii
Trimiteți un comentariu