cotlete marinate la gratar

Buna ziua dragii mei.
Grătar din cotlet de porc, marinat cu miere
Iată o metodă foarte simplă de a prepara cotletul de porc, folosind o compoziţie pentru marinare pe bază de miere. Înainte să vă apucaţi de acest fel de mâncare…
asiguraţi-vă că aveţi în casă o pungă ce se poate sigila în care să lăsaţi carnea peste noapte înainte de a o pune pe grătar.

Ingrediente:

4 bucăţi de cotlet de porc groase de 2 cm

1 cană de miere

1/2 cană de suc de lămâie

2 linguri de sos de soia

4-6 căţei de usturoi

1 lingură de Sherry pentru gătit

Sare

Piper

Oregano

salata, ceapa verde,otet sare si ulei pentru salata

cartofii

Mod de preparare
Amestecaţi mierea, sucul de lămâie, sosul de soia, usturoiul, sare, piper, oregano şi sherry-ul într-un castron. Apoi turnaţi acest amestec într-o pungă ce se poate sigila. Adăugaţi bucăţile de carne şi amestecaţi până ce compoziţia acoperă toate cotletele. Lăsaţi la frigider peste noapte.
Puneţi folie de aluminiu peste cărbuni sau peste ochiurile din centrul grătarului. Încingeţi în prealabil.

Puneţi carnea peste folie şi reduceţi focul la minim. Gătiţi timp de 15 minute sau până când carnea este pe gustul dumneavoastră. Fierbeţi marinatul şi turnaţi-l peste carne chiar înainte de a-l servi. Se serveste cu salata si cartofi prajiti. Pofta buna

Comentarii

Postări populare