Chiftelute cu marar

Chifteluțe de mărar
După masă bogată de ieri sigur vreți ceva ușor.
Iată o idee de chifteluțe
Ingrediente
2 legături mărar
2 linguri ulei
1 ceapa taiata marunt
1 cana faina care creste singura
1/ 2 cana apa
2 linguri ouzo
Sare
Piper
1 cartof fiert
Ulei pentru prajit
Mod de preparare
Spalam bine mărarul și il lasăm sa se scurgă bine.
Il tăiem mărunt
Punem ulei sa se ncinga și punem mărarul și ceapă tăiate mărunt. Le scoatem din tigaie și lăsăm să ajungă la temperatura camerei. Punem faina in bol și adaugăm încet încet apă și amestecam cu o lingura de lemn, adaugăm ouzo și ceapă cu marar. Adaugăm cartoful fiert și amestecam bine. Adaugăm sare și piper și facem chifteluțe mici pe care le dam prin faina. Punem ulei in tigaie și prăjim 1-2 minute pe fiecare parte . Le scoatem pe un platou in care am pus hârtie de bucătărie pentru absorbția surplusului de ulei.

Comentarii

Postări populare