portocala si beneficiile ei

XL
 
Fresh de portocale
Ingrediente
5-6 portocale
1 linguriță zahăr
1 linguriță rom
Mod de preparare
Stoarcem Portocalele Și amestecam cu zahar Și rom.
Portocalele sunt unele dintre cele mai populare fructe din lume, recunoscute pentru aportul de vitamina C, dar si ca o excelenta sursa de potasiu, magneziu, calciu si antioxidanti.
O portocala, care are circa 100-130 de grame, contine 61-62 de calorii, 70 de miligrame de vitamina C, 294 de unitati de vitamina A, vitamina B1, B2, B3, intre 0,05 si 0,57 de miligrame, dar si alte vitamine in cantitate mai mica. La capitolul minerale o portocala are 52 de miligrame de calciu, 0,13 miligrame de fier, 18 miligrame de fosfor, 237 de miligrame de potasiu si 13 miligrame de magneziu.
O portocala contine 1,23 grame de proteine, 15 grame de carbohidrati, 3 grame de fibre, 113 grame de apa.
Interesant este ca vitamina C dintr-o portocala reprezinta 116% din necesarul zilnic de vitamina C.
Alege, daca este posibil, portocale ecologice, dat fiind faptul ca portocala se afla in topul 20 al fructelor cel mai mult stropite cu pesticide.
Portocalele mai grele sunt cele care au mai mult suc in ele, spre deosebire de cele care par mai usoare.
Portocalele sunt acide, avand acelasi grad de aciditate ca si otetul.
Portocalele pot fi pastrate si la temperatura camerei, dar si la frigider circa o saptamana

Comentarii

Postări populare