Chiftele din carne de miel



Pentru 1 Mai va dau o idee care sigur nu ati incercat o.
Eu fac de doua ori pe an aceasta rețetă, este foarte buna
Ingrediente
2 linguri ulei de masline 
1 ceapa tocata 
2 catei de usturoi tocati 
500 gr carne tocata de miel 
2 linguri patrunjel tocat 
2 linguri menta proaspata tocata 
1 praf sare, piper si oregano dupa gust
1 cartof fiert
Pentru sos
200 gr iaurt
Un vârf sare
1 lingura smântână
1 lingura ulei
Menta ( opțional)
Mod de preparare:
Facem întâi sosul amestecând toate ingredientele intr un bol , pe care il lasăm la rece până servim.
Încinge ulei într-o tigaie medie. Călește ceapa și usturoiul pentru  2 minute pe foc iute.
Amestecă ceapa călită , cu cartoful fiert și condimentele cu mielul într-un castron mare și adaugă ierburile aromatice, câțiva stropi de ulei de măsline, sare, oregano și piper. Amestecă totul cu mâinile, ca pentru chiftele.
Formează chiftele cu mâinile și stropește-le cu ulei de măsline, apoi lasă la rece 10 minute.
Pune un grătar sau tigaie teflonată cu șanțuri pe foc mediu. Când s-a încins, prăjește chiftelele de miel circa 5-6 minute, întorcând bine pe ambele fețe.



Comentarii

Postări populare