chec cu portocale
CHEC CU PORTOCALE
Pentru ca este sezonul lor zic sa ne bucuram
INGREDIENTE
4 ouă
175 g zahăr pudră
100 g unt
1 plic zahăr vanilat
50 ml frişcă lichidă
1 praf sare
coaja de la o portocală
zeama de la o portocală
8 linguri făină
zahăr pudră pentru ornat
Pentru sos:
2 portocale
100 ml frişcă lichidă
50 g zahăr
1 lingura coniac
Mod de preparare
Chec cu portocale delicios şi uşor de făcut după o reţetă simplă. Vezi cum se face!
Se freacă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi se adaugă ouăle, unul câte unul. Se rade portocala şi se stoarce. Se adaugă în compoziţie, la fel şi praful de sare şi coaja de portocală, şi se încorporează uşor, să nu se lase.
Se adaugă frişca lichidă şi, la final, făina cernută. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se bagă în cuptor la 150°C
În timpul acesta, se pregăteşte sosul de portocale. Se curăţă portocala, se taie cubuleţe, se amestecă cu zahărul şi cu o linguă de coniac şi se fierbe la baie de aburi.
Se adaugă frişca lichidă şi se lasă să se răcorească. Se scoate checul, se răceşte, se pudrează cu zahăr şi se serveşte cu sosul de portocale.
Pentru ca este sezonul lor zic sa ne bucuram
INGREDIENTE
4 ouă
175 g zahăr pudră
100 g unt
1 plic zahăr vanilat
50 ml frişcă lichidă
1 praf sare
coaja de la o portocală
zeama de la o portocală
8 linguri făină
zahăr pudră pentru ornat
Pentru sos:
2 portocale
100 ml frişcă lichidă
50 g zahăr
1 lingura coniac
Mod de preparare
Chec cu portocale delicios şi uşor de făcut după o reţetă simplă. Vezi cum se face!
Se freacă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi se adaugă ouăle, unul câte unul. Se rade portocala şi se stoarce. Se adaugă în compoziţie, la fel şi praful de sare şi coaja de portocală, şi se încorporează uşor, să nu se lase.
Se adaugă frişca lichidă şi, la final, făina cernută. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se bagă în cuptor la 150°C
În timpul acesta, se pregăteşte sosul de portocale. Se curăţă portocala, se taie cubuleţe, se amestecă cu zahărul şi cu o linguă de coniac şi se fierbe la baie de aburi.
Se adaugă frişca lichidă şi se lasă să se răcorească. Se scoate checul, se răceşte, se pudrează cu zahăr şi se serveşte cu sosul de portocale.
Comentarii
Trimiteți un comentariu