Chiftelute cu cartofi la cuptor

O rețetă veche de la bunica, de care am uitat. Pentru  că ieri am facut ciorba de burta pentru soțul meu iar mie nu îmi place , m am gândit să fac aceasta rețetă , am modificat o puțin și am facut o pe gustul nostru
Ingrediente
6-8 cartofi
Chiftelute
700 gr carne tocata ( de vita)
1 lingura gris
1 ceapa
3 căței de usturoi
Câteva frunze de menta
2-3 linguri de ouzo
Sare, piper
Pătrunjel
2 linguri de ulei
Sos
2 linguri smantana
1 lingura pasta de tomate
500 ml apa
Sare , piper și oregano
2 linguri de ulei pentru uns tava
Faina pentru tăvălit chiftelutele
cateva fire de marar pentru presarat deasupra
Mod de preparare: 
Chiftele:
Punem carnea tocata in bol. Curățăm ceapa și usturoiul  și tăiem ,punem in blender cu menta, ulei , pătrunjel și amestecam bine. Punem aceasta compoziție peste carne , adaugăm ouzo, gris, sare și piper și amestecam bine. Punem bolul in frigider ( eu l am lăsat toată noapte)
Curatam cartofii si ii spalam. 
Ungem o tava cu cele 2 linguri de ulei si formam chiftelutele cu mainile umezite in apa, apoi le dam prin faina și  le asezam pe marginea tavii , iar in mijloc cartofii. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 de minute ( la 220 de grade).
Sos
Amestecam smântână cu pasta de tomate. Apoi punem apa in bol și punem smântână , sare piper și oregano și amestecam bine
Scoatem tava din cuptor, indepartam folia de aluminiu si turnam sosul. Pensulam chiftelutele si cartofii cu sos si dam din nou tava la cuptor pentru  30-40 de minute. La sfarsit presaram marar tocat.

Comentarii

Postări populare