inghetata in coaja de portocala

Buna dimineata.
O retera usoara si racoroasa pentru zilele in care caldura ne topeste si nu numai. Mie imi place inghetata tot anul.( o sa spuneti ca nu sint normala, dar nu am vazut pana acum o lege in care sa scrie ca inghetata se mananca numai vara, sau anumite preparate se fac doar la sarbatori). O prietena care locuieste in Nafplio Grecia m a invitat la ea in 2008 si a pregatit multe retete, iar aceasta este una dintre retetele pe care le am notat, va invit sa vedeti mai jos reteta de inghetata.

Inghetata in coaja de portocala

Ingrediente

6-8 portocale

300 gr iaurt de casa

50 gr migdale

3 linguri rom /coniac

4-6 biscuiti digestive

Mod de pregatire

Curatam portocala inauntru. Pastram miezul. In bolul de la mixer adaugam miezul de portocala, iaurt, migdale, rom/coniac si biscuitii digestive si amestecam bine. Cu aceasta compozitie umplem coaja de portocala si lasam cateva ore la congelator( pe perioada de vara, acum ca este frig eu le am pus intr-un bol cu capac si le am lasat afara). Este foarte buna si gustoasa. Trebuie incercata de toata lumea. Va doresc pofta buna si o seara frumoasa.

Comentarii

Postări populare