ciorba de fasole
Ciorba de fasole
Pentru zilele de post si nu numai. Este sanatoasa si gustoasa
Ingrediente
400 g fasole albă cu bobul mic
1 ceapă mare roşie
2 morcovi
1 ardei verde
1 gogoşar
1 kg roşii
3 frunze ţelina
5 căţei de usturoi
50 ml unt topit
1 l bors
Mod de preparare
Se alege şi se spală fasolea, apoi se lasă să stea în apă călduţă 3-4 ore. După ce s-a înmuiat, se scurge de prima apă şi se pune să fiarbă în 2 l de apă cu sare. Se lasă să clocotească 4-5 minute şi se scoate din zeamă.Se procedează aşa de 3-4 ori până se elimină toxinele şi se limpezeşte ultima apă. În acest timp, se curăţă legumele, se spală şi se taie mărunt ca pentru ciorbă. Se pun împreună cu fasolea să fiarbă şi se adaugă ulei şi sare.
Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul. Se verifică dacă au fiert fasolea şi legumele şi se adaugă piureul de roşii. Se acoperă şi se mai lasă sa fiarbă 30 de minute, apoi adaugam borsul si mai lasam 5 minute. Servim ciorbita cu mamaliguta, ceapa si ardei iute. Pofta
Comentarii
Trimiteți un comentariu