Mamaliga a la bunica


Titlul se refera fix la un preparat "a la bunica" si nu la o denumire din meniul unui restaurant care vrea sa ne sugereze cum ca ar avea preparate traditionale. Bunica mea, femeie serioasa de la tara, imi facea mămăliguță cu ouă , urda/brânză si unt deseori cand petreceam vacantele la tara. Noua ne au rămas ouă fierte de la Paste și am zis că trebuie să le fac așa ,mi am adus aminte de bunica . Dar să lăsăm vorba și să vedem rețeta
Ingrediente
6 oua
100 gr unt
400 gr urda
500 ml apa
Sare
200 gr malai
Mod de preparare
Dacă folosiți  a ouă proaspete atunci Se fierb ouale moi (adica nu le fierbeti mai mult de 3-4 minute dupa ce a dat apa in clocot), se frământă urda cu untul si putina sare cu o furculița.adaugam ouăle tăiate marunt și  amestecati-le cu urda si untul.
Mămăliga se prepara in mod obisnuit  adică de fierbe apa cu sare și  a puțin malai iar cînd  a clocotește de adaugă retsul de malai și  a de lăsa să fiarba, iar cînd e gata, se acopera compozitia de urda cu unt si ou cu un strat gros de mamaliga. Amestecati ușor. Puteți  pune compozitia in boluri separate, delimitand portiile, sau intr-unul mare din care se poate servi fiecare.

Comentarii

  1. Foarte interesant,o voi pregăti si eu când găsesc rudă! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant,o voi pregăti si eu când găsesc rudă! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  3. urda cred ca ati vrut sa scrieti, merge si cu branza, eu am facut urda in casa si a ramas era pacat sa o arunc asa amfacut aceasta mamaliguta ca la bunica. va multumesc

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare