Strudel cu mere in foietaj

Reinterpretăm rețeta clasică  pentru a avea un ștrudel delicios dar și rapid de executat!
Aveam pofta de ceva delicios, aveam însă și niște mere care nu le mai manca nimeni. Așa și veți spune, problema e că nu aveam chef sa fac aluat. Insa mi am adus aminte că mai am un pachet de foietaj cumpărat. Nici nu am mai stat pe gânduri m am apucat sa fac aceste minunate strudele
Ingrediente
400 g aluat foietaj
3 linguri unt
20 gr pesmet
Pentru umplutură
8-10 mere
200 g zahăr
o linguriță scorțișoara
150 gr nuca
1 lingura coniac
3 vanilii
Zeama de la o lamaie
Zahăr pudră
Mod de preparare
Merele se curăță de coajă, se dau pe răzătoare și se pun într-o cratiță in care am pus zeama de lămâie. Adaugam zahărul și vanilia  și punem cratița la foc mediu. Lăsăm sa fiarbă până scade zeama. Adaugăm nuca tăiată mărunt scorțișoară și coniacul și mai lasăm 2 minute amestecând mereu. . Se unge aluatul cu unt și se pune umplutura de mere lăsând un spațiu de 6 cm, se rulează și se pune în tavă. Se unge cu restul de unt , preincalzim cuptorul la 180 de grade și coacem ștrudelele pentru 25-30 de minute. După ce a au rumenit le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească , apoi li pudram cu zahar pudra. Pofta buna!!

Comentarii

Postări populare