inele cu mere si scortisoara

Buna ziua.
Iată o rețetă numai bună de încercat atunci când ai poftă de ceva dulce. Inelele de mere cu scorțișoară nu îngrașă și se pregătesc foarte repede. Cât ai clipi, te vei afla în fața unui desert gustos, sănătos și aromat.

Inele cu mere si scortisoara

Ingrediente

4 mere mari

O cană de făină

¼ linguriță praf de copt

2 linguri de zahăr

¼ linguriță de sare

1/2 linguriță de scorțișoară

1 ou

1 cană de lapte bătut

Ulei vegetal pentru prăjit

Mod de pregatire

Pentru început, amestecă făina, praful de copt, zahărul, sarea și 1/2 linguriță de scorțișoară și lasă recipientul deoparte.

Într-un alt vas, amestecă oul și laptele bătut.

Este rândul merelor. Taie-le pe lățime în felii nu foarte groase, apoi, cu ajutorul unui pahar, decupează-le centrul, astfel încât să rezulte niște inele. Așază inelele de mere pe un prosop curat care să absoarbă zeama scursă din fructe.

Între timp, pune uleiul la încins. Amestecă conținutul celor două recipiente și tăvălește inelele de mere prin acest aluat, scuturând excesul. Prăjește inelele, având grijă să le întorci de pe o parte pe alta. Scoate-le din cratiță atunci când devin aurii și așază-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei.

Tăvălește apoi inelele prăjite printr-un amestec obținut din 1/3 cană zahăr și 2 lingurițe de scorțișoară și servește-le calde.

Poftă bună!

Comentarii

Postări populare