Jeleu de ciocolata
Daca sunteti in cautare de ceva dulce, elegant si simplu, atunci un jeleu de ciocolata este exact ceea ce aveati nevoie! Nu numai ca are doar 4 ingrediente, dar ii puteti adauga mirodenii, arome, tot ce doriti, astfel ca de fiecare data sa aveti un desert deosebit si la indemana!
Evident ca se prepara super rapid si nici nu necesita indemanare, pana si un copil se descurca de minune sa pregateasca asa ceva.
Jeleu de ciocolata
500 ml lapte
250 gr ciocolata (rămasă de la sărbători)
6 foi gelatina
2 linguri zahar
100ml apa rece pentru gelatina
Ciocolata rasa pentru decor
Pentru baza
4 linguri dulceață
Ciocolata rasa
Mod de preparare
Gelatina se pune la hidratat in apa rece și de lasă 20 de minute. Ciocolata de taie bucatele mici și se pune in bol. Punem laptele cu zahar sa fiarbă. După ce fierbe il luam de pe foc. Stoarcem gelatina și punem peste lapte și amestecam bine. Aceasta compoziție o punem peste ciocolata și amestecam pana se topeste ciocolata. Punem compoziția in forma de silicon și lăsăm să ajungă la temperatura camerei. Amestecam dulceață cu ciocolata rasa și punem peste jeleu. Punem forma cu jeleu la frigider pentru 2 ore. Jeleul de ciocolata astfel obtinut se scoate cu grija din forma si se aseaza pe platou .Se decoreaza cu ciocolata rasa se taie si se serveste imediat, sau se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu