pachetele cu sunca
pachetele cu sunca
Ingrediente:
250 gr făină
75 ml ulei de măsline
2 ouă
200 ml lapte dulce
100 gr şuncă
10 gr drojdie
1 ceapă
1 ardei gras
100 gr frunze de spanac
25 gr unt
piper
sare
mărar
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă drojdia cu puţin lapte şi o lingură cu făină. Când a dospit, se amestecă cu restul de lapte, un ou, uleiul şi un sfert de linguriţă de sare.
Se amestecă, se adaugă făina şi se frământă până rezultă un aluat omogen. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald 30 de minute.
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt; ardeiul gras se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Frunzele de spanac se spală, se scurg de apă şi se taie fâşii subţiri.
Se topeşte untul într-o tigaie, se pun ceapa, ardeiul şi şunca tăiată cubuleţe, se călesc cinci minute, se amestecă bine cu spanacul şi se lasă la răcit.
Aluatul se împarte în bucăţi egale, se întind foi rotunde, se pune umplutură la mijloc şi li se dă formă de bile. Se ung cu ou bătut, se presară cu seminţe de mac, apoi se coc în cuptorul încins 25-30 de minute. La umplutură se mai poate adăuga şi mărar tocat
Poftă bună!
Ingrediente:
250 gr făină
75 ml ulei de măsline
2 ouă
200 ml lapte dulce
100 gr şuncă
10 gr drojdie
1 ceapă
1 ardei gras
100 gr frunze de spanac
25 gr unt
piper
sare
mărar
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă drojdia cu puţin lapte şi o lingură cu făină. Când a dospit, se amestecă cu restul de lapte, un ou, uleiul şi un sfert de linguriţă de sare.
Se amestecă, se adaugă făina şi se frământă până rezultă un aluat omogen. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald 30 de minute.
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt; ardeiul gras se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Frunzele de spanac se spală, se scurg de apă şi se taie fâşii subţiri.
Se topeşte untul într-o tigaie, se pun ceapa, ardeiul şi şunca tăiată cubuleţe, se călesc cinci minute, se amestecă bine cu spanacul şi se lasă la răcit.
Aluatul se împarte în bucăţi egale, se întind foi rotunde, se pune umplutură la mijloc şi li se dă formă de bile. Se ung cu ou bătut, se presară cu seminţe de mac, apoi se coc în cuptorul încins 25-30 de minute. La umplutură se mai poate adăuga şi mărar tocat
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu