taci si nghite
buna ziua
O reteta care a cucerit lumea la un concurs unde am participat.
SM
O reteta care a cucerit lumea la un concurs unde am participat.

Chiar dacă are un nume mai amuzant, acest fel de mâncare e delicios, uşor de preparat şi arată apetisant. Încearcă şi tu să prepari “taci şi-nghite”!
Ingrediente
250 g mălai
1 litru apă amestecată cu lapte
4 ouă
50 g unt
100 g telemea
100 g caşcaval ras
sare
mod de preparare
Se prepara o mamaliga din apa cu lapte, malai si puţina sare. Când este fiarta, se amesteca cu telemeaua rasa sau sfarâmata cu furculiţa, cascavalul ras si unt.
Se unge o forma cu puţin unt, se asaza mamaliga, se fac în ea adâncituri cu dosul unei linguri si în fiecare adâncitura se pune câte puţin unt si câte un ou. Se presara cu puţin cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici si se da la cuptor.
Când albusul s-a întarit, este gata. Se serveste calda cu smantana
Ingrediente
250 g mălai
1 litru apă amestecată cu lapte
4 ouă
50 g unt
100 g telemea
100 g caşcaval ras
sare
mod de preparare
Se prepara o mamaliga din apa cu lapte, malai si puţina sare. Când este fiarta, se amesteca cu telemeaua rasa sau sfarâmata cu furculiţa, cascavalul ras si unt.
Se unge o forma cu puţin unt, se asaza mamaliga, se fac în ea adâncituri cu dosul unei linguri si în fiecare adâncitura se pune câte puţin unt si câte un ou. Se presara cu puţin cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici si se da la cuptor.
Când albusul s-a întarit, este gata. Se serveste calda cu smantana
Comentarii
Trimiteți un comentariu