portokalopita
buna seara dragii mei
Portokalopita
Ingrediente
400 gr foi de placinta
4 oua
200 gr iaurt grecesc (iaurt gras)
150 gr zahar
100 gr unt topit
1 praf de copt
coaja de portocala
pentru sirop
sucul de la 3 portocale
100 gr zahar
3 linguri de miere
Mod de pregatire
Lasam foile de placinta sa se dezghete, apoi sa se usuce .
Ungem cu unt un vas termorezistent (diametru 26 cm). Apoi il tapetam cu cateva foi de placinta, iar restul le rupem in bucati.
Intr-un vas amestecam iaurtul cu zaharul si untul topit apoi adaugam pe rand cate un ou si incorporam cu telul
Adaugam coaja de portocala si praful de copt stins in zeama de lamaie, apoi bucatile de foi de placinta
turnam acest amestec in vasul termorezistent acoperit deja cu un strat de foi
bagam la cuptorul incins la 190 grade pentru apoximativ 30 de minute, pana se rumeneste
Cat timp sta prajitura la cuptor, preparam siropul . Lasam sa fiarba circa 5minute sucul de la portocale si cu zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam mierea . Si gata siropul, pe care il lasam la racit.
Scoatem prajitura din cuptor, o portionam in tava si o insiropam cat este inca fierbinte
pofta buna!
Portokalopita
Ingrediente
400 gr foi de placinta
4 oua
200 gr iaurt grecesc (iaurt gras)
150 gr zahar
100 gr unt topit
1 praf de copt
coaja de portocala
pentru sirop
sucul de la 3 portocale
100 gr zahar
3 linguri de miere
Mod de pregatire
Lasam foile de placinta sa se dezghete, apoi sa se usuce .
Ungem cu unt un vas termorezistent (diametru 26 cm). Apoi il tapetam cu cateva foi de placinta, iar restul le rupem in bucati.
Intr-un vas amestecam iaurtul cu zaharul si untul topit apoi adaugam pe rand cate un ou si incorporam cu telul
Adaugam coaja de portocala si praful de copt stins in zeama de lamaie, apoi bucatile de foi de placinta
turnam acest amestec in vasul termorezistent acoperit deja cu un strat de foi
bagam la cuptorul incins la 190 grade pentru apoximativ 30 de minute, pana se rumeneste
Cat timp sta prajitura la cuptor, preparam siropul . Lasam sa fiarba circa 5minute sucul de la portocale si cu zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam mierea . Si gata siropul, pe care il lasam la racit.
Scoatem prajitura din cuptor, o portionam in tava si o insiropam cat este inca fierbinte
pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu