cartofi la rola
Dacă urmezi paşii din această reţetă, vei afla cum să prepari cei mai buni cartofi ţărăneşti, pe care îi poţi consuma ca atare sau garnitură la o friptură apetisantă. Odată ce le vei simţi gustul, vei fi de-a dreptul cucerit.
Ingrediente
8 cartofi
1 ceapă
puţină boia iute şi dulce, după gust
sare
ulei
piper
Oregano
Pasta de tomate
Mod de preparare
Cureţi cartofii fierţi şi îi tai în patru. Speli şi cureţi ceapa, apoi o tai solzisori. Încingi uleiul, pui ceapa şi laşi până când devine sticloasă. Adaugi pasta de tomate şi laşi câteva minute. Pui cartofii, potriveşti de sare, piper şi boia. Laşi până se întrepătrund aromele. Guşti. Dacă este cazul mai ţii câteva minute. Dai vasul la rola sobei şi aştepţi până se rumenesc frumos cartofii. Opreşti focul şi, dacă vrei, presari oregano , servești cu mămăliguță și varza murata.
Ingrediente
8 cartofi
1 ceapă
puţină boia iute şi dulce, după gust
sare
ulei
piper
Oregano
Pasta de tomate
Mod de preparare
Cureţi cartofii fierţi şi îi tai în patru. Speli şi cureţi ceapa, apoi o tai solzisori. Încingi uleiul, pui ceapa şi laşi până când devine sticloasă. Adaugi pasta de tomate şi laşi câteva minute. Pui cartofii, potriveşti de sare, piper şi boia. Laşi până se întrepătrund aromele. Guşti. Dacă este cazul mai ţii câteva minute. Dai vasul la rola sobei şi aştepţi până se rumenesc frumos cartofii. Opreşti focul şi, dacă vrei, presari oregano , servești cu mămăliguță și varza murata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu