piure de cartofi cu dovlecei

Buna seara
 
Piure de cartofi cu dovlecei
Am mai avut  punga de dovlecei in congelator si am zis sa ii fac piure . Bineinteles ca am facut si un sos de vitel.
Ingrediente
1 catel de usturoi
 nucsoara
 4 linguri unt topit
 125 ml lapte
100 ml smantana
800gr cartofi
sare , piper
500 gr dovlecei rasi
pentru sos
1 kg carne vitel
2 cepe
4-5 catei usturoi
scortisoaraa si cuisoare
3 linguri pasta tomate
ulei
1 pahar de vin
apa
Mod de preparare
curatam ceapa si usturoi, le taiem marunt si le calim in ulei incins. Apoi adaugam carnea taiata bucatele si lasam 2 -3 minute. Stingem cu vin , adaugam scortisoara, cuisoare, sare , pasta de tomate si apa si lasam sa fiarba.
Curata cartofii, dovlecei rasi si pune-le la fiert in apa sarata, timp de 25-30 minute. Cand sunt gata, scurge-le si amesteca-le intr-un blender impreuna cu laptele, smantana, usturoi  unt. Asezoneaza-le cu sare, piper si nucsoara.Punem piure in farfurii si linga punem sosul de vitel. Pofta buna va doresc.

Comentarii

Postări populare