tiramisu cu crema de branza
Buna seara.
Tiramisu cu crema de brânză
O rețetă care place tuturor mic și mare , cred că toate gospodinele pregătesc macar o data. Iată rețeta mea
Ingrediente
Pentru blat
50 pişcoturi
Pentru sirop
4-5 linguri zahăr tos
1-2 pliculete zahăr vanilat
4-5 linguri cafea
1 lingurita cacao
1 lingurita cafea solubilă
4-5 linguri whisky sau coniac
Pentru cremă
2 cutii brânză de brânză (400 gr)
4 gălbenuşuri
2 pliculete zahăr vanilat
150 gr zahăr pudră
500 ml frişcă (300 vegetală și 200 naturală)
Pentru ornat
Cacao+ cafea solubila și scorțișoară
Mod de preparare
Gălbenușurile se amestecă cu zahărul vanilat şi cu zahărul pudră. Se amestecă cu mixerul bine până se obţine o cremă fină.
După aceea se adaugă crema de brânză şi se mixează în continuare.
Se bagă la rece şi, între timp, se pregăteşte siropul pentru pişcoturi. Într-un ibric se pune zahărul şi se caramelizează câteva minute, apoi se adaugă apa şi, când a început să clocotească, se pune cafeaua. Se lasă la rece, iar la sfârşit se adaugă vanilia şi whisky.
În alt bol se bate frişca cu zahărul pudră şi zahărul vanilat şi, după ce s-a întărit, jumătate din cantitatea de frişcă se amestecă cu crema de branza iar restul de frişcă rămâne pentru ornat.
Se înmoaie pişcoturile în siropul strecurat şi se aşază în tavă într-un strat, se toarnă crema, şi tot aşa, iar tortul se îmbracă cu un strat de frişcă, se ornează cu frișcă şi se presară cafea solubilă din loc în loc. Se lasă la rece câteva ore, apoi se serveşte.
Tiramisu cu crema de brânză
O rețetă care place tuturor mic și mare , cred că toate gospodinele pregătesc macar o data. Iată rețeta mea
Ingrediente
Pentru blat
50 pişcoturi
Pentru sirop
4-5 linguri zahăr tos
1-2 pliculete zahăr vanilat
4-5 linguri cafea
1 lingurita cacao
1 lingurita cafea solubilă
4-5 linguri whisky sau coniac
Pentru cremă
2 cutii brânză de brânză (400 gr)
4 gălbenuşuri
2 pliculete zahăr vanilat
150 gr zahăr pudră
500 ml frişcă (300 vegetală și 200 naturală)
Pentru ornat
Cacao+ cafea solubila și scorțișoară
Mod de preparare
Gălbenușurile se amestecă cu zahărul vanilat şi cu zahărul pudră. Se amestecă cu mixerul bine până se obţine o cremă fină.
După aceea se adaugă crema de brânză şi se mixează în continuare.
Se bagă la rece şi, între timp, se pregăteşte siropul pentru pişcoturi. Într-un ibric se pune zahărul şi se caramelizează câteva minute, apoi se adaugă apa şi, când a început să clocotească, se pune cafeaua. Se lasă la rece, iar la sfârşit se adaugă vanilia şi whisky.
În alt bol se bate frişca cu zahărul pudră şi zahărul vanilat şi, după ce s-a întărit, jumătate din cantitatea de frişcă se amestecă cu crema de branza iar restul de frişcă rămâne pentru ornat.
Se înmoaie pişcoturile în siropul strecurat şi se aşază în tavă într-un strat, se toarnă crema, şi tot aşa, iar tortul se îmbracă cu un strat de frişcă, se ornează cu frișcă şi se presară cafea solubilă din loc în loc. Se lasă la rece câteva ore, apoi se serveşte.
Comentarii
Trimiteți un comentariu