iepure cu miere si cartofi
Buna seara
iepure cu miere ssi carofi la cuptor
Ingrediente:
1 iepure
2 cepe
2 căţei de usturoi
cimbru măcinat
4 linguri de miere
50 ml ulei de măsline
1 pahar de vin roşu
sare , oregano şi piper
zeama de la o lamaie
8-10 cartofi
1 ceasca apa
Mod de preparare:
Curatam cartofii si ii punem in apa cu zeama de la o lamaie
Se spală carnea de iepure şi se taie bucăţi. Se face un sos din ceapa toccata mărunt, usturoiul tocat marunt , ceapa , mierea ,1 pahar de vin, ulei de măsline, oregano, sare şi piper. Se trec bucăţile de carne prin acest sos şi se lasă la marinat în frigider aproximativ 4 ore. Se pun cartofii in tava ,apoi bucăţile de carne si se toarnă peste ele sosul rămas şi o ceaşcă de apă, apoi se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se introduce tava în cuptorul încins în prealabil. După aproximativ 40 de minute scoateţi folia, întoarceţi toate bucăţile pe cealaltă parte şi introduceţi din nou tava în cuptor unde o mai lăsaţi 30 de minute. Dacă aţi avut o carne de iepure proaspăt va fi totul gata şi puteţi servi alături de o garniture de mămălingă, brânză şi smântână alături de o porţie de gogoşari muraţi. Poftă bună!
Notă:
Carnea de iepure este una dintre cele mai sănătoase. Conţine un număr mic de grăsimi, dar bogată în proteine, aceasta este perfectă pentru o dietă echilibrată şi reuşită în acelaşi timp. Fiind slabă, dar săţioasă în acelaşi timp, carnea de iepure este numai bună pentru o cină. Gustul minunat al fripturii este dat de marinata
iepure cu miere ssi carofi la cuptor
Ingrediente:
1 iepure
2 cepe
2 căţei de usturoi
cimbru măcinat
4 linguri de miere
50 ml ulei de măsline
1 pahar de vin roşu
sare , oregano şi piper
zeama de la o lamaie
8-10 cartofi
1 ceasca apa
Mod de preparare:
Curatam cartofii si ii punem in apa cu zeama de la o lamaie
Se spală carnea de iepure şi se taie bucăţi. Se face un sos din ceapa toccata mărunt, usturoiul tocat marunt , ceapa , mierea ,1 pahar de vin, ulei de măsline, oregano, sare şi piper. Se trec bucăţile de carne prin acest sos şi se lasă la marinat în frigider aproximativ 4 ore. Se pun cartofii in tava ,apoi bucăţile de carne si se toarnă peste ele sosul rămas şi o ceaşcă de apă, apoi se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se introduce tava în cuptorul încins în prealabil. După aproximativ 40 de minute scoateţi folia, întoarceţi toate bucăţile pe cealaltă parte şi introduceţi din nou tava în cuptor unde o mai lăsaţi 30 de minute. Dacă aţi avut o carne de iepure proaspăt va fi totul gata şi puteţi servi alături de o garniture de mămălingă, brânză şi smântână alături de o porţie de gogoşari muraţi. Poftă bună!
Notă:
Carnea de iepure este una dintre cele mai sănătoase. Conţine un număr mic de grăsimi, dar bogată în proteine, aceasta este perfectă pentru o dietă echilibrată şi reuşită în acelaşi timp. Fiind slabă, dar săţioasă în acelaşi timp, carnea de iepure este numai bună pentru o cină. Gustul minunat al fripturii este dat de marinata
Comentarii
Trimiteți un comentariu