budinca de paine

Buna ziua.

 

Vă mai aduceţi aminte de frigănele preparate de mama şi bunica în copilărie, nu-i aşa? Reţeta de budincă de pâine cu lapte, la cuptor pe care v-o propun astăzi, este varianta coaptă a celebrelor şi delicioaselor frigănele. Puteţi folosi un amestec de mai multe feluri de pâine. Singurul fel în care ar putea influenţa reţeta este cantitatea de zahăr mai mică sau mai mare. Aşa că ar fi bine să guşti pâine înainte, să vezi ce gust are. De asemenea, poţi adăuga în compoziţie şi 1/3 de cană de cocos dat pe răzătoare sau nuci  zdrobite.
Ingrediente
500 g pâine de o zi, tăiată în bucăţele (cam cât încape în 8 căni)
3 căni lapte
3 ouă
1/3 cană unt, topit
½ cană zahăr
1 linguriţă esenţă vanilie
1 linguriţă scorţişoara
1 baton scorţişoară (opţional)
pentru sos
4 linguri zahar
2 vanilii
1 lingura coniac
Mod de preparare
Punem zaharul intr-o craticioara si amestecam pana se topeste, adaugam vanilia si coniac si luam de pe foc.
Încingi cuptorul şi ungi o tavă cu siropul de zahar ars. Pui bucăţile de pâine într-un vas adânc şi torni laptele peste ele şi laşi să se îmbibe bine câteva minute. Sfărâmi cu mâna sau cu furculiţa.
Baţi ouăle într-un vas mic şi torni peste amestecul de pâine, apoi adaugi untul topit, zahărul, esenţa de vanilie, scorţişoara . Mixezi până obţii un amestec omogen
Torni compoziţia în tavă şi întinzi uniform. Tai batonul de scorţişoară în bucăţi şi inserezi în compoziţie din loc în loc. Dar este un pas opţional. Laşi la cuptor 50-60 de minute. Încerci cu scobitoarea din loc în loc. Deasupra se va forma o crustă, dar pâinea se va simţi moale. Când o scoţi din cuptor, va fi pufoasă. Aştepţi să se răcească şi apoi tai.

Comentarii

Postări populare