tort mokka
Buna dimineața.
SMX

Tort mokka
Ingrediente
Pentru blat
5 ouă
150 gr zahăr
150 gr făină
2 linguri cacao
4 linguri ulei
1 pachet praf de copt
Crema 1
400 ml smântână pentru frişcă
40 g zahăr
1 gălbenuş
1 lingura zahăr
2 linguri lapte
1 lingurita cu vârf de cafea măcinată
Crema 2
400 ml smântână pentru frişcă, păstrată la rece
50 g zahăr
1/2 pahar coniac
Mod de pregatire
Separam oualele.
Se bat spumă albuşurile cu zahărul, până se obţine o spumă tare. Se adaugă gălbenuşurile, făina, praful de copt şi cacao, cernute împreună. Amestecam incet. Adaugam uleiul si amestecam incet cu o spatula, aceasta compozitie se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Preincazim cuptorul la 180° si coacem 35-40 minute.
crema 1
Se bate deasupra unui vas cu apă clocotită gălbenuşul cu o lingură de zahăr şi laptele, până se dizolvă tot zahărul şi se obţine o cremă groasă. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu frişca bătută cu 40 g zahăr şi cafeaua. Se păstrează la rece până se prepară şi cealaltă cremă.
crema 2
Amesteca frişca cu mixerul , adaugă zahărul şi coniac şi mai amesteca încă 1-2 minute.
Blatul răcit se taie pe orizontală în două foi, se umple şi se ornează cu cele două creme. Se păstrează la rece minim 2 ore, apoi se taie şi se poate servi. Va doresc pofta buna si o seara linistita
Ingrediente
Pentru blat
5 ouă
150 gr zahăr
150 gr făină
2 linguri cacao
4 linguri ulei
1 pachet praf de copt
Crema 1
400 ml smântână pentru frişcă
40 g zahăr
1 gălbenuş
1 lingura zahăr
2 linguri lapte
1 lingurita cu vârf de cafea măcinată
Crema 2
400 ml smântână pentru frişcă, păstrată la rece
50 g zahăr
1/2 pahar coniac
Mod de pregatire
Separam oualele.
Se bat spumă albuşurile cu zahărul, până se obţine o spumă tare. Se adaugă gălbenuşurile, făina, praful de copt şi cacao, cernute împreună. Amestecam incet. Adaugam uleiul si amestecam incet cu o spatula, aceasta compozitie se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Preincazim cuptorul la 180° si coacem 35-40 minute.
crema 1
Se bate deasupra unui vas cu apă clocotită gălbenuşul cu o lingură de zahăr şi laptele, până se dizolvă tot zahărul şi se obţine o cremă groasă. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu frişca bătută cu 40 g zahăr şi cafeaua. Se păstrează la rece până se prepară şi cealaltă cremă.
crema 2
Amesteca frişca cu mixerul , adaugă zahărul şi coniac şi mai amesteca încă 1-2 minute.
Blatul răcit se taie pe orizontală în două foi, se umple şi se ornează cu cele două creme. Se păstrează la rece minim 2 ore, apoi se taie şi se poate servi. Va doresc pofta buna si o seara linistita
Comentarii
Trimiteți un comentariu