tort mokka

Buna dimineața.
Tort mokka

Ingrediente

Pentru blat

5 ouă

150 gr zahăr

150 gr făină

2 linguri cacao

4 linguri ulei

1 pachet praf de copt

Crema 1

400 ml smântână pentru frişcă

40 g zahăr

1 gălbenuş

1 lingura zahăr

2 linguri lapte

1 lingurita cu vârf de cafea măcinată

Crema 2

400 ml smântână pentru frişcă, păstrată la rece

50 g zahăr

1/2 pahar coniac

Mod de pregatire

Separam oualele.

Se bat spumă albuşurile cu zahărul, până se obţine o spumă tare. Se adaugă gălbenuşurile, făina, praful de copt şi cacao, cernute împreună. Amestecam incet. Adaugam uleiul si amestecam incet cu o spatula,  aceasta compozitie se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Preincazim cuptorul la 180° si coacem 35-40 minute.

crema 1

Se bate deasupra unui vas cu apă clocotită gălbenuşul cu o lingură de zahăr şi laptele, până se dizolvă tot zahărul şi se obţine o cremă groasă. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu frişca bătută cu 40 g zahăr şi cafeaua. Se păstrează la rece până se prepară şi cealaltă cremă.

crema 2

Amesteca frişca cu mixerul , adaugă zahărul şi coniac şi mai amesteca încă 1-2 minute.

Blatul răcit se taie pe orizontală în două foi, se umple şi se ornează cu cele două creme. Se păstrează la rece minim 2 ore, apoi se taie şi se poate servi. Va doresc pofta buna si o seara linistita

Comentarii

Postări populare