batoane de cereale
Poţi lua cu tine în parc sau la serviciu acest baton cu nuci și fructe uscate făcut în casă, pe post de gustare.Când ţi-e poftă de o gustare dulce, încearcă să faci în casă un baton cu nuci şi fructe uscate. Este o rețetă foarte sănătoasă care potoleşte pofta de dulce instant şi redă energia! Pe lângă aceste calităţi se mai adaugă una: batonul se prepară în maxim jumătate de oră, dacă ai la îndemână toate ingredientele necesare. Iată rețetă de baton cu nuci şi fructe uscate, pe care îl poţi pregăti rapid
Batonul de casă cu nuci şi fructe uscate este o rețetă nu numai gustoasă, dar şi flexibilă, pentru că o poţi personaliza după bunul plac. Poţi folosi orice tip de fructe uscate sau orice tip îndrăgit de nuci, varianta ideală fiind cea în care combini cât mai multe, ca să obţii un baton de casă delicios şi hrănitor.E prea simplu sa n-o faci acasa, mai ales ca sunt mult mai bune decat orice batoane de cereale cumparat din supermarket.
Ingrediente
1 punga cereale asortate
1 cutie amestec fructe uscate
100 gr nuca
100 gr migdale
100 gr stafide
100 gr curmale
Pentru caramel
2 -4 linguri zahar
2 linguri unt
2 linguri miere
Mod de pregatire
Preincalzim cuptorul la 180°.
Le-am pus pe toate intr-o tava si le-am dat la copt vreo 15 minute.
Timp in care, intr-o cratita am pus ingredientele pentru caramel. Le-am lasat pe foc sa dea-n clocot si sa se lege intr-un sirop mai gros.
Apoi am amestecat cu cerealele pana ce caramelul le-a mai inchegat. Le-am intins intr-o tava de unica folosinta si le-am dat la cuptor pana ce s-au rumenit golden-brown. Lasam cerealele sa se raceasca, pentru a le putea taia apoi in batoane yummy – crunchy si carameloase. Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu