Orez aromatizat si chiftelute de soia
Chiftelele se pot gati in o multitudine de feluri si nu ai nevoie neaparat de carne pentru asta.
Dacă ţii post şi nu ştii ce să mai găteşti, care să fie şi gustos, in această perioadă idei de mâncăruri care nu conţin ingrediente „de dulce”. Astăzi îţi spun cum să prepari cartofi la cuptor cu mirodenii și chifteluțe de post
Ingrediente pentru orez
1 cana orez aromatizat
o lingură de boia dulce şi una de boia iute
câte o linguriţă de oregano uscat, cimbru uscat, piper şi sare
3 linguri de ulei de măsline
3-4 căţei de usturoi pisaţi,
3 cani apa
Mod de preparare:
Se pune apa cu condimente la fiert pentru 3 minute. Apoi strecuram si punem din la fiert cu orezul, pentru 12-15 minute.
Ingrediente pentru chifteluțe
5 cartofi fierti in coaja;
2 morcovi fierti;
3 catei de usturoi;
ulei de floarea soarelui;
marar, sare si piper dupa gust;
faina neagra/ paine inmuiata și soia fiarta.
Mod de preparare
Fierbe cartofii si morcovii si apoi curata-i pe primii de coaja. Piseaza-i si adauga apoi usturoiul pisat, mararul si celelalte condimente, dupa gust.
Leaga apoi compozitia cu faina de grau sau paine inmuiata și soia fiarta.
Modeleaza bilutele si mai da-le o data prin faina. Fierbem chifteluțele in apa cu sare și 1/2 linguriță otet, apoi le punem in tigaie unsa cu ulei si lasam 1 minut pe fiecare parte. Este o bunătate in acest post.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu