ekmek cu cozonac ramas de la sarbatori
Sigur v a ramas cozonac de la sarbatori, pe care il dati de colo colo si nu l mai vrea nimeni. Va mai dau o idee care sigur va va fi de ajutor.
Ekmek cu cozonac ramas
Ingrediente
Pentru uns
3 linguri lapte
1 lingura rom
6 felii de cozonac simplu
3 galbenusuri
130 gr zahar
2 cani lapte
4 linguri faina sau amidon
1 lingurita esenta vanilie
2 linguri suc de portocale
200 gr smantana
ciocolata rasa
Mod de preparare
Amestecam laptele cu rom și lăsăm deoparte
Pregatiti mai intai crema de vanilie. Puneti laptele intr-un vas, setati aragazul la foc mic, adaugati zaharul si galbenusurile, amestecati cu un tel si cand incepe sa fiarba usor iar zaharul este topit, adaugati amidonul sau faina si continuati sa amestecati cu telul pana ce crema prinde consistenta. Adăugați și sucul de portocale și amestecam bine. Tineti cont ca la racire crema se mai ingroasa si daca o lasati prea mult pe foc riscati sa nu o mai puteti intinde. In cazul in care se intampla asta puteti sa o subtiati cu putina frisca lichida.
Puneti feliile de cozonac intr un vas de yena, ungeti le cu laptele amestecat cu rom. Puneti crema si lasati sa se raceasca. Bateti smantana bine pana se face frisca ( daca doriti mai dulce adaugati putin zahar) , puneti frisca peste crema si apoi ciocolata rasa. Lasati vasul la rece cateva ore si apoi serviti.
Comentarii
Trimiteți un comentariu