salam de biscuiti sau cereale
Buna dimineata
În perioada postului dulciurile nu sunt interzise. Cu o singură condiţie: să nu conţină ingredinte care sunt de dulce: lapte, brânză, ouă şi unt
Salam de biscuiti/cereale
Ingrediente:
500 gr de biscuiţi simpli (populari)/cereale
1 sticluţă de esenţă de rom,
150 ml de apă,
2 linguri de cacao,
3 linguri de zahăr,
4 linguri de apă,
100 gr de margarină,
stafide,
2 linguri de dulceaţă visine
nuca de cocos
Mod de preparare:
Se rup biscuiţii bucaţele. Peste biscuiţii rupţi se toarnă esenţă de rom şi apă.Într-o crăticioară se amestecă cacao, zahar şi cele 4 linguri de apă şi se pune pe foc.Se lasă să dea într-un clocot, se ia de pe foc şi se adaugă margarină. Se amestecă până se omogenizează.Sosul astfel obţinut se toarnă peste biscuiţi. Se amestecă până sunt toţi acoperiţi de sosul de cacao, se adaugă dulceaţa şi stafidele şi se omogenizează.
Pe masă se întinde folie alimentară, punem nuca de cocos şi se pune jumătate din compoziţie. Se formează un sul şi se împachetează strâns. La fel şi pentru cealaltă jumătate. Se dă la rece până se întăreşte bine.
Se mai adaugă pe deasupra puţină glazură de cacao şi o foiţă de zahăr ars.
Această reţetă de prăjitură de post este una extrem de simplă, care se realizează în mai puţin de jumătate de oră.
În perioada postului dulciurile nu sunt interzise. Cu o singură condiţie: să nu conţină ingredinte care sunt de dulce: lapte, brânză, ouă şi unt
Salam de biscuiti/cereale
Ingrediente:
500 gr de biscuiţi simpli (populari)/cereale
1 sticluţă de esenţă de rom,
150 ml de apă,
2 linguri de cacao,
3 linguri de zahăr,
4 linguri de apă,
100 gr de margarină,
stafide,
2 linguri de dulceaţă visine
nuca de cocos
Mod de preparare:
Se rup biscuiţii bucaţele. Peste biscuiţii rupţi se toarnă esenţă de rom şi apă.Într-o crăticioară se amestecă cacao, zahar şi cele 4 linguri de apă şi se pune pe foc.Se lasă să dea într-un clocot, se ia de pe foc şi se adaugă margarină. Se amestecă până se omogenizează.Sosul astfel obţinut se toarnă peste biscuiţi. Se amestecă până sunt toţi acoperiţi de sosul de cacao, se adaugă dulceaţa şi stafidele şi se omogenizează.
Pe masă se întinde folie alimentară, punem nuca de cocos şi se pune jumătate din compoziţie. Se formează un sul şi se împachetează strâns. La fel şi pentru cealaltă jumătate. Se dă la rece până se întăreşte bine.
Se mai adaugă pe deasupra puţină glazură de cacao şi o foiţă de zahăr ars.
Această reţetă de prăjitură de post este una extrem de simplă, care se realizează în mai puţin de jumătate de oră.
Comentarii
Trimiteți un comentariu