briose cu ciocolata

Buna ziua


Cele mai simple reţete cu brioşe sunt preferate de adulţii ocupaţi care n-au timp de pierdut în bucătărie. Brioşele reprezintă o gustare dulce excelentă pentru micul dejun, alături de cafea sau ceai. În funcţie de preferinţe, aluatul de brioşe poate fi realizat cu ciocolată, vanilie, mere, scorţişoară sau chiar zmeura
Briose cu fulgi de ciocolata
Una din cele mai simple reţete de brioşe sunt cele cu fulgi de ciocolată.
Ingrediente
250 gr.făina
150 gr zahăr
1 praf de copt
un sfert de linguriţă de sare
un ou
200 ml de lapte
100 gr de unt topit
1plic de zahăr vanilat
o coajă de portocală
4 linguri de fulgi de ciocolată.
Mod de pregatire
Preincalzim cuptorul la 180°
Pentru a prepara brioşele cu fulgi de ciocolată trebuie să începem prin a încinge cuptorul la o temperatură de circa 190 de grade Celsius. Amestecăm apoi bine, într-un vas, făina, zahărul, praful de copt şi sarea. Într-un alt recipient amestecăm laptele cald, untul topit, coaja de portocală, zahărul vanilat şi oul. Într-un final adăugăm ingredientele umede peste cele uscate şi le amestecăm uşor.
Următorul pas este să punem fulgii de ciocolată în ingredientele deja preparate şi să ungem apoi formele de brioşe cu puţin ulei. Aşezăm formele într-o tavă, apoi turnăm aproape 3 linguri de aluat în fiecare recipient, asigurându-ne că există un spaţiu de circa un deget până la buza formei. Se introduc în cuptor şi se lasă pentru aproximativ 20 de minute.

Comentarii

Postări populare