cataif cu nuca
Buna seara
Ingrediente
500 gr fidea
500 gr nuca
300 gr unt topit + inca putin pentru tava
200 gr zahar pudra
esenta de vanilieb
coaja rasa de lamaie
Ingrediente pentru sirop
2 pahare apa
2 pahare zahar
zeama de lamai
Mod de preparare:
Fideaua se pune intr-un vas, se marunteste intre palme si se toarna peste ea untul topit. Se amesteca bine si se lasa asa sa se imbibe fideaua de grasime. Nuca se taie marunt si se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie, coaja de lamaie. In tava de copt unsa cu putin unt se pune jumatate din cantitatea de fidea, apoi se adauga compozitia de nuca, se acopera cu restul de fidea. Se coace 25 de minute. Intre timp, se fierb ingredientele pentru sirop si se toarna peste prajitura imediat ce s-a copt. Se lasa sa se raceasca si se serveste cu nuci.
Comentarii
Trimiteți un comentariu