placinte in tigaie
Buna ziua
Va invit la placinte in tigaie ca la bunica
Ingrediente
1 kg făină
30 g drojdie proaspătă
1 lingurita sare
1 lingurita zahăr
2 cani apa calduta
Pentru umplut
- 800 g brânză sărată
- 1 legatura mărar
- 1 lingura ulei
Mod de preparare
Într-o cană cu apă călduță se desface drojdia cu zahărul şi sarea. În făina cernută se face un gol şi se pune maiaua care se acoperă cu puţină făină. Se lasă 5-10 minute şi apoi se începe frământarea, adăugând apă călduţă.
Se frământă până ce aluatul se desprinde de mâini, se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut o oră.
Apoi, se taie bucăţi din aluat de mărimea unei portocale, fiecare bucată se întinde uşor şi pe o jumătate se pune brânză amestecată cu mărar tocat si ulei. Se pliază asemeni unui portofel.
În ulei încins se prăjesc toate plăcintele care se consumă calde sau reci.
Apoi, se taie bucăţi din aluat de mărimea unei portocale, fiecare bucată se întinde uşor şi pe o jumătate se pune brânză amestecată cu mărar tocat si ulei. Se pliază asemeni unui portofel.
În ulei încins se prăjesc toate plăcintele care se consumă calde sau reci.
Comentarii
Trimiteți un comentariu