Foietaj cu crema si fructe
Foietaj cu crema și fructe
Acest desert este definit de crema de vanilie, fiarta si amestecata bine pana devine fina, cat sa fie la pol opus de foietajul crocant, peste care se intinde perfect. Capsunele ii dau o aroma proaspata si racoritoare iar rezultatul este unul de mare efect, care va surprinde chiar la evenimente speciale.
Ingrediente
Pentru uns
3 linguri lapte
1 lingura rom
1 pachet foietaj cu zahar ( zucherine)
Căpșuni și portocala
3 galbenusuri
130 gr zahar
2 cani lapte
4 linguri faina sau amidon
1 lingurita esenta vanilie
2 linguri suc de portocale
Mod de preparare
Amestecam laptele cu rom și lăsăm deoparte
Pregatiti mai intai crema de vanilie. Puneti laptele intr-un vas, setati aragazul la foc mic, adaugati zaharul si galbenusurile, amestecati cu un tel si cand incepe sa fiarba usor iar zaharul este topit, adaugati amidonul sau faina si continuati sa amestecati cu telul pana ce crema prinde consistenta. Adăugați și sucul de portocale și amestecam bine. Tineti cont ca la racire crema se mai ingroasa si daca o lasati prea mult pe foc riscati sa nu o mai puteti intinde. In cazul in care se intampla asta puteti sa o subtiati cu putina frisca lichida.
Scoateti foietajul din punga ( este gata copt și tăiat) și il ungem cu laptele amestecat cu rom
Aveti nevoie de 3 straturi de foietaj, peste fiecare punandu-se crema de vanilie căpșuni și portocale. Prajitura este perfecta dupa 10-12 ore si neaparat sa fie foarte rece, abia scoasa din frigider.
Decorați cu căpșuni și portocale este rapid și foarte bun.
Acest desert este definit de crema de vanilie, fiarta si amestecata bine pana devine fina, cat sa fie la pol opus de foietajul crocant, peste care se intinde perfect. Capsunele ii dau o aroma proaspata si racoritoare iar rezultatul este unul de mare efect, care va surprinde chiar la evenimente speciale.
Ingrediente
Pentru uns
3 linguri lapte
1 lingura rom
1 pachet foietaj cu zahar ( zucherine)
Căpșuni și portocala
3 galbenusuri
130 gr zahar
2 cani lapte
4 linguri faina sau amidon
1 lingurita esenta vanilie
2 linguri suc de portocale
Mod de preparare
Amestecam laptele cu rom și lăsăm deoparte
Pregatiti mai intai crema de vanilie. Puneti laptele intr-un vas, setati aragazul la foc mic, adaugati zaharul si galbenusurile, amestecati cu un tel si cand incepe sa fiarba usor iar zaharul este topit, adaugati amidonul sau faina si continuati sa amestecati cu telul pana ce crema prinde consistenta. Adăugați și sucul de portocale și amestecam bine. Tineti cont ca la racire crema se mai ingroasa si daca o lasati prea mult pe foc riscati sa nu o mai puteti intinde. In cazul in care se intampla asta puteti sa o subtiati cu putina frisca lichida.
Scoateti foietajul din punga ( este gata copt și tăiat) și il ungem cu laptele amestecat cu rom
Aveti nevoie de 3 straturi de foietaj, peste fiecare punandu-se crema de vanilie căpșuni și portocale. Prajitura este perfecta dupa 10-12 ore si neaparat sa fie foarte rece, abia scoasa din frigider.
Decorați cu căpșuni și portocale este rapid și foarte bun.
Comentarii
Trimiteți un comentariu