cornulete cu gem

Buna dimineata.
Iti plac prajiturile sau cornulete cu gem? Atunci trebuie sa incerci aceste cornulete moi cu gem de prune. Este o reteta simpla.
Ingrediente
Pentru aluat
3 ouă
125 gr zahăr
125 gr unt moale
450 gr făină
1 pachetel drojdie uscată
câteva picături esenţă de portocale
coaja de portocale
Pentru umplutura
gem de prune
150 gr nuca macinata
2 linguri rom
pentru decor
200 g zahăr pudra
Mod de preparare
Amestecam gemul cu rom si nuca macinata
Într-un vas se mixeaza ouale cu zaharul pâna ce se topeste zaharul. Se adauga esenţa de portocale si apoi untul moale. Se mixeaza în continuare si apoi se foloseste lingura de lemn.
Se amesteca faina cu drojdia, se pun într-o sita si se cerne jumatate din cantitatea de faina si drojdie. Se amesteca bine si apoi se adauga si cealalta jumatate a fainii cu drojdie.
Pe masa presarata cu faina se întinde aluatul, cât mai rotund si apoi se taie triunghiuri. Pe fiecare se asaza o linguriţa de gem si se ruleaza începând de la baza. Capetele se aduc puţin spre interior si apoi se asaza cornuleţele fie într-o tava unsa, fie într-o tava tapetata cu hârtie de copt.
Se coc 20 de minute si dupa ce se racesc, se presara cu zahar pudra.
TRUCURI CULINARE
Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces
Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Comentarii

Postări populare