zacusca de vinete
Este consistenta, e tradiționala , de post si nu te costa foarte mult. Ce mai astepti sa faci cea mai buna zacusca?
Ca sa obtii o zacusca buna, ai nevoie de timp, rabdare si legume de calitate! Dupa ce te-ai pregatit cu aceste „ingrediente”, foloseste reteta urmatoare pentru a obtine o mancare delicioasa.
Alaturi de gustoasele vinete, ardeii si gogosarii ii vor oferi o aroma inconfundabila.
Ingrediente
3 kg de vinete
1 kg de ardei kapia
1 kg de gogoşari
3 kg ceapa
1kg de ulei
3 foi de dafin
o lingurita de sare
Mod de preparare
Curata ceapa, tai-o in cuburi potrivite si pune-o in ulei la foc mic, pentru a se inmuia. Vinetele, ardeii, si gogosarii copti se maruntesc. Daca iti place zacusca fina, ii poti trece prin masina de tocat, insa daca vrei sa simti bucatile de legume, le poti taia la cutit.
Cand s-a inmuiat ceapa, adauga restul legumelor si mirodeniile. Fierbe cel putin 2 ore, pana scade si nu mai este apoasa.
Sterilizeaza borcanele (le poti tine in cuptorul cu foc mic timp de 15 minute) si, dupa ce se racesc, pune in ele zacusca. Pentru a se pasteuriza, borcanele se fierb intr-un cazan cu apa timp de 1 ora.
Iar inainte de a-ti spune „Pofta buna!”, iata inca un truc util: daca te-ai saturat de paine si vrei sa incerci o combinatie noua cu zacusca, consum-o impreuna cu… paste. Fierbe pastele preferate si, in loc de sos, pune zacusca. Este excelenta!
Comentarii
Trimiteți un comentariu