tort bradut
Buna ziua
Brăduț tort
Pentru zile de naștere sau pentru ziua de Crăciun, este foarte pufos si aromat. Iată rețeta
Ingrediente
500 gr făină care creste singura
1 1/2 Cana unt (250 gr)
2 1/2 Cana zahar (440 gr )
4-5 oua
1 1/4 Cana lapte (260 ml)
Vanilie
Coaja de portocala
Pentru crema
400 gr crema de brânză
6 vanilii
200 gr smântâna
2 linguri coniac
2 linguri zahar pudra
pentru glazura
3 linguri apa fierbinte
1 lingura zeama de lamaie
100 gr zahar pudra
Mod de preparare
Pentru zile de naștere sau pentru ziua de Crăciun, este foarte pufos si aromat. Iată rețeta
Ingrediente
500 gr făină care creste singura
1 1/2 Cana unt (250 gr)
2 1/2 Cana zahar (440 gr )
4-5 oua
1 1/4 Cana lapte (260 ml)
Vanilie
Coaja de portocala
Pentru crema
400 gr crema de brânză
6 vanilii
200 gr smântâna
2 linguri coniac
2 linguri zahar pudra
pentru glazura
3 linguri apa fierbinte
1 lingura zeama de lamaie
100 gr zahar pudra
Mod de preparare
Adaugam incet faina si lapte, vanilia si coaja de portocala si amestecam usor.
Ungem cu unt forma apoi tapetam cu faina punem compozitia in forma si coacem la cuptor preincalzit, o ora.
Lasam blatul sa se raceasca 10 minute in tava apoi il scoatem.
crema
Amestecam crema de branza cu smantana , adaugam vanilia, coniac si zahar pudra si amestecam cu mixerul la viteza mica 3 minute.
glazura
Amestecam zaharul pudra cu apa fierbinte si zeama de lamaie pana se topeste zaharul si devine o compozitie omogena.
Taiem blatul insiropam cu zeama de compot, punem crema
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu