Negresa cu crema de gris
Cea mai buna prăjitură care am facut o până acum este aceasta .Combinația dintre negresa și crema de gris este senzațională.
Prăjitură cu cremă de gris
Ingrediente
Blat
150 gr făină
150 gr zahărul
5 oua
20 gr cacao
100 gr fulgi de ciocolata
1/2 praf de copt
Pentru crema
400 ml lapte
6-7 linguri gris
Zahar vanilat
1/2 linguriță coajă de lămâie
Mod de preparare
Blat
Separam ouăle
Amestecam gălbenușurile cu zahărul, apoi adăugăm făină și cacao și amestecam bine. Adaugăm praful de copt și fulgii de ciocolata și amestecam. Albușurile le batem spuma și le punem peste compoziția de gălbenușuri. Preincalzim cuptorul la 180 de grade, ungem o tava cu unt și punem compoziția și coacem pentru 30 de minute.
Crema de gris
Fierbem laptele cu zahar vanilat,cînd fierbe adaugam grisul și amestecam bine cu un tel, apoi adăugăm coajă de lamaie. Lăsăm să fiarbă 8-10 minute.
Scoatem tava din cuptor și punem crema de gris peste blatul de cacao. Lăsăm să se răcească și apoi tăiem. Pofta buna și incercati
Comentarii
Trimiteți un comentariu